Wij van Meesters van De Halm werken nog altijd volgens de oorspronkelijke filosofie van de oprichter Harrie van Grinsven: met respect voor mens en milieu. Dit betekent voor ons ook zo duurzaam mogelijk werken en hoe we dat doen lichten we hieronder graag toe!
Biologisch sinds 1977
We produceren al biologische ontbijtgranen sinds 1977 en waren één van de eerste Bio pioniers van Nederland. We zijn op dit moment de enige producent van havermout in Nederland en ook het enige bedrijf dat de bio ontbijtgranen van begin tot eind in eigen huis maakt. Duurzaamheid zit daarom bij ons in de genen. Door biologisch te produceren dragen we bij aan een hogere biodiversiteit en een mooier landschap in Nederland. Biologische akkerbouw zorgt namelijk voor een veel natuurlijker proces en een rijke flora en fauna op en rond de akker. Klaprozen, wormen, korenbloemen en bijen; er groeit en bloeit van alles!
Nederlandse granen
Door ons te focussen op Nederlandse granen zorgen we ervoor dat we geen onnodige foodmiles maken! Wanneer dit niet mogelijk is, denk hierbij bijvoorbeeld aan gierst of rijst welke niet in Nederland verbouwd kunnen worden, halen we ze alsnog van zo dichtbij mogelijk.
‘We gaan voor het lekkerste van dichtbij. Dat is misschien wat duurder, maar uiteindelijk wel beter voor de wereld van morgen. En daar gaat het om.’
- Rob, directeur Meesters van De Halm
Duurzame verpakking
We zijn continue op zoek naar de meest duurzame manier om onze producten te verpakken. Hierin nemen we de grondstoffen mee in onze overweging, maar kijken we ook naar hoe afval verwerkt wordt en of de verpakkingen van de meest duurzame grondstoffen ook daadwerkelijk goed verwerkt worden.
Productie op groene energie
Wij produceren 100% op groene energie en in gedeeltes van ons productieproces hergebruiken we de warmte die vrijkomt bij onze processen.
Bent u benieuwd naar onze bakkerij klik dan hier voor een unieke 3D-Tour van onze bakkerij.